Vlissingen zet de zwarte bak aan de kant

Claudia Sondervan

VLISSINGEN De Vlissingse huishoudens krijgen per januari nieuwe regels voor wat ze weggooien. De gemeente probeert het komende jaar vijf manieren uit van afvalinzameling. Sommigen krijgen er een kliko bij; anderen krijgen een kliko minder.

Het doel is minder restafval. In Vlissingen gaat nog ruim drie keer zoveel de grijze container in dan de Nederlandse gemeenten hebben afgesproken: 100 kilo per huishouden per jaar. In Vlissingen is dat 339 kilo.  De gemeente steekt 150.000 euro in onderzoek, voorlichting, nieuwe containers en extra ophaalrondes.

In de wijk Citadel en rond de Middelburgsestraat in Oost-Souburg en in en rond Ritthem wordt de zwarte bak verruild voor de oranje kliko voor plastic en drankkartons. Daar moet het restafval naar een bovengronds depot.  De rest van Oost-Souburg houdt enkel de groene gft-kliko. Plastic en restafval gaat daar al gescheiden in de ondergrondse containers. 

In het zuid-westelijk deel van Paauwenburg krijgen mensen een derde kliko: naast de grijze en de groene bak, een oranje voor plastic en drankkartons. Ook de bewoners van Rosenburg en Lammerenburg krijgen drie kliko’s. 

Bij hoogbouw aan de boulevard en rond de Regenboogflats wordt restafval gescheiden van plastic en wordt een aparte, bovengrondse groendepot geplaatst. In de binnenstad en op het Eiland krijgen bewoners naast de groenbak een oranje plastic- en kartonkliko. Voor restafval worden her en der rolcontainers geplaatst. 

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
548 stemmen