Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Vlissingen speelt topper in Nuenen op Super Sunday

VLISSINGEN - Super Sunday in de hoofdklasse van het zondagvoetbal. Koploper Blauw Geel'38 speelt tegen nummer drie Quick, terwijl nummer twee Nuenen gastheer is voor Vlissingen.

Het is een speeldag om naar uit te kijken. "Nuenen wil winnen om bij te blijven", denkt Vlissingen-trainer Ruud Pennings. "Dat heb ik liever dan een ploeg die al blij is met een punt." De coach voegt er wel meteen iets aan toe. "Nuenen speelt doorgaans compact en laat het initiatief aan de tegenstander. Ze loeren op het foutje van de ander."

Vlissingen wil voortborduren op een ongeslagen maand oktober en op de winnende start van november (2-1 tegen Gemert). Jorn Niemantsverdriet verdedigt opnieuw het doel. Joan van Belzen is wel op de weg terug. "Misschien kan hij volgende week in de beker wel keepen, maar ik denk dat een weekje extra beter is. De week daarna spelen we tegen Quick."

De afgelopen twee duels keek Vlissingen halverwege tegen een achterstand aan. Tijd voor een ommekeer zou je zeggen. "Nou ja", countert Pennings, "als wij net als tegen Gemert aan het einde van de wedstrijd de voorsprong hebben, teken ik ervoor. Soms kan zo'n achterstand een seintje zijn om er volle bak voor te gaan."

poll

Ik wil nooit een automaat

Ik wil nooit een automaat

  • Eens (24%)
  • Oneens (76%)
49 stemmen