Volledig scherm
Vliegensvlugge granola uit de pan © www.littlespoon.nl

Vliegensvlugge granola uit de pan

Ben jij ook dol op snelle en lekkere ontbijtjes? Dan is deze vliegensvlugge granola uit de pan voor jou. Voor op die momenten dat je granola op is en je geen zin hebt om een uur te wachten tot je homemade variant klaar is. Met wat havermout, noten, zaden en honing is deze granola uit de pan in vijf minuten klaar.

Ik bedenk me eigenlijk altijd dat ik zin heb in granola op de momenten dat ik het niet in huis heb. Vaak is er dan ook nog een gebrek aan yoghurt of er staat yoghurt in de koelkast die over de datum is. Of net op het randje en dan durf ik het niet meer te eten. I know, een schijterd. Maar goed, zonder yoghurt en granola in huis, kun je er nog zo’n zin hebben maar dan is het verhaal al snel afgelopen.

Kaneel

Laatst was er weer zo’n moment. Er stond yoghurt op me te wachten. Nog ruim voor de tenminste houdbaar datum. Ik bedacht me dat ik dan maar gewoon zelf granola moest maken, want hoeveel werk is dat nou eenmaal? Stiekem op dat moment te veel. Ik besloot zelf wat te fabriceren in een pan. Dat resulteerde in granola met verbrande havervlokken. Hmm, niet echt een succes dus. Terwijl de rest echt wel heel lekker was. Later probeerde ik het nog eens. Ik maakte de fout om kaneel op hoog vuur bij te voegen. Dit keer geen zwarte havervlokken maar aangebakken kaneel.

Raak

De derde keer was het raak. Ik bak eerst kort alle noten en zaden, daarna gaat de havermout erbij met wat honing. Pas op het laatste moment kaneel en klaar is je vliegensvlugge granola. Serieus, ik denk echt vijf minuten werk. Wat je overhoudt bewaar je in een weckpot of andere afgesloten pot. Ideaal dus!

VLIEGENSVLUGGE GRANOLA UIT DE PAN
VOOR 2 PORTIES Dit zit erin: 75 gram havervlokken 20 gram zonnebloempitten 20 gram pecannoten 1 eetlepel boekweitkorrels 2 eetlepels kokosflakes 2 eetlepels amandelschaafsel Kaneel Honing Dit heb je nodig: Koekenpan Zo maak je het: Verhit een koekenpan en bad de zonnebloempitten, pecannoten en boekweitkorrels 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de havervlokken, amandelschaafsel en kokosflakes toe en bak 1 minuut op middelhoogvuur. Breng op smaak met wat honing en bak nog eens 2 minuten op een wat lager vuur. Verdeel wat kaneel over de granola uit de pan, haal van het vuur en schep op je yoghurt. TIP! Het is ook super lekker om wat stukjes gedroogde vijgen of dadels toe te voegen.

Kijk ook op: www.littlespoon.nl

poll

Ik vind het niet erg om in de file te staan

Ik vind het niet erg om in de file te staan

  • Eens (15%)
  • Oneens (85%)
156 stemmen