Volledig scherm
© anp

Vierde verdachte opgepakt voor ontvoering bij Bredase garage

De politie heeft vandaag een vierde verdachte aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij de ontvoering van Rien de Koning uit Schoondijke en Gino Heeren uit Sprundel bij een Bredase garage, eind vorig jaar. De 51-jarige man uit Breda meldde zich 's morgens zelf bij de politie.

Dat gebeurde een dag nadat de recherche drie nieuwe verdachten uit Breda, Oosterhout en Enschede aanhield in de kidnapzaak.

Kort na de ontvoering in december hield de politie al twee verdachten aan: Alex B. uit Chaam en Zoubir F. uit Sint Willebrord. Zij werden weer vrijgelaten maar zijn nog steeds verdachten.

Met de nieuwe reeks aanhoudingen lijkt de politie een doorbraak te hebben in het onderzoek. De ontvoering zou te maken hebben met een mislukte hennepdeal.

Ontvoering
De broers werden in december 2015 ontvoerd vanaf het terrein van een Bredase garage. Een groep gewapende personen reed toen met een blauw Transporter-busje inclusief sirene het terrein op en deed zich voor als een arrestatieteam van de politie. De personen 'arresteerden' de twee mannen, waarna ze werden meegenomen. Het is vaker voorgekomen dat criminelen deze methode gebruiken om rivalen te overmeesteren.

poll

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
601 stemmen