Vestiging automatenhal in Terneuzen dichterbij

Het blijft een gevoelige kwestie, maar de komst van een automatenhal in Terneuzen komt stapje voor stapje toch steeds dichterbij.

Harmen van der Werf
Terneuzen

In de Terneuzense gemeenteraad begint zich er een meerderheid voor af te tekenen. VVD-raadslid Jan Sips diende in de laatste vergadering een voorstel in om alvast een inschrijfprocedure te beginnen voor geïnteresseerde ondernemers.

Niet alle fracties lieten zich vervolgens horen, maar Bram Stoffels, lid van de grootste partij TOP/Gemeentebelangen, reageerde opvallend enthousiast. Hij zag het al helemaal voor zich dat de kaalgeslagen Kop van de Noordstraat eindelijk wordt bebouwd mede dankzij de komst van een automatenhal.

Kritiek was er ook, maar van kleinere fracties. PvdA'er Johan van de Ha gaf aan de economische meerwaarde van een automatenhal niet in te zien.  SGP'er Jerry Pladdet voegde toe: ,,De ondernemer verdient straks geld, terwijl de gemeenschap opdraait voor de kosten van verslavingszorg.''

Sips trok uiteindelijk zijn voorstel in op verzoek van wethouder Frank van Hulle die om juridische redenen eerst nog wil broeden op een zo zorgvuldig mogelijke procedure. De horde of er wel een automatenhal in Terneuzen moet komen, lijkt daarmee al genomen.

Quote: Een automatenhal kan Kop van de Noordstraat vlot trekken. Bram Stoffels, TOP/GB

poll

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
584 stemmen