Volledig scherm

Verse vijgen met ricotta en Parmaham

Deze verse vijgen met ricotta en Parmaham brengen me weer even terug naar mijn fijne vakantie in Portugal. Vandaag deel ik het recept met je. Simpel, snel klaar en vooral lekker. En ik vertel jullie alles over mijn haat-liefdeverhouding met nagellak.

Er moet we weer eens iets van het hart. Niets schokkends hoor. Ik ga jullie ook niet vermoeien met mijn mening over allerlei politieke kwesties. Daar zit niemand op de wachten. De vraag is natuurlijk of iemand zit te wachten op wat ik nu te melden heb. Misschien niet, maar het is een opluchting om het kwijt te zijn.

Haat-liefdeverhouding

Ik heb iets met nagellak. Een haat-liefdeverhouding noem ik het voor het gemak. Mijn nagels zijn altijd gelakt. Soms zwart, ook als ik vrolijk ben. Soms aubergine. Af en toe een uitschieter in groen of blauw, onder het mom van ‘doe eens gek,’ maar meestal kies ik rood. Vrolijk, fleurig en past bijna altijd bij mijn kleding. Tenzij ik roze draag. Mijn lievelingskleur die stiekem amper in mijn kast hangt.

Merktrouw ben ik niet. Een tijdlang trakteerde ik mezelf op extreem dure flesjes, van Chanel bijvoorbeeld. Nadat ik er van één de dop sloopte, ben ik daarmee gestopt. De limited edtion kleur, die overigens fantastisch was, droogde binnen een dag uit. Overal uitverkocht. Dag nagellak, hallo trauma. Inmiddels ga ik voor goedkoop, Hema is favoriet en koop er tien in plaats van één. Bij wijze van dan.

Uitdrogingsincidentje

Tot dusver alleen nog maar liefde. Op het uitdrogingsincidentje na. Nu komt. Na ontelbare keren mijn nagels verven kan ik zeggen dat ik dat best aardig kan. Strak, zonder knoeien op mijn vingers en lekker snel. Dat maakt me overmoedig en zorgt ervoor dat ik met natte nagels in mijn tas wroet, door mijn haar ga, iets pak. Kortom alles wat niet handig is eigenlijk.

Soms in een haastige bui lak ik mijn nagels in de auto. Dat is ook zoiets waar ik steeds beter in word. De eerste keer deed ik het direct na het instappen. Toen realiseerde ik me, dat ik met natte nagels mijn gordel nog om moest doen, auto moest starten en schakelen. Ik verzeker je, het gelakte nageltje werd er niet mooier op. Inmiddels ben ik getraind. Gordel om. Auto aan. Nagelslakken en wegrijden. Tegen de tijd dat je op je bestemming bent is de boel droog. Tip van mij.

Afbladderen

Maar dan. Eenmaal mooi gekleurde nagels en dan begint bij mij al direct het afbladderen. Of mijn nagellak nu 2,50 of 30 euro kost, er is geen ontkomen aan. Mijn luie aard laat me er nog eens wat laagjes tegen aan gooien, waarna er op een gegeven moment geen houden meer aan is. Dan moet het er af. In je nagels zit dan wel geen gevoel, maar toch. Watje met remover erbij. Uhm, nou bij mij niet. Mijn meest irritante tik is wel dat ik de lak er afkrab. Hoe verzin je het hè? Het is echt zo. Onder mijn bureau bij mijn oude werkgever lag er regelmatig een hoopje nagellak. Gelukkig was de vloerbedekking donker en zag niemand het. Denk ik.

Hoe ik hier op kom? Ik schrijf dit verhaal in Portugal. En publiceer het maanden later. Het zat veilig in mijn notities op mijn iPhone en nu is het moment van delen aangebroken. Vakantie dus. Ik vergat mijn remover mee te nemen, dus mijn nagels waren na twee weken nog steeds keurig gelakt maar wel laagje over laagje over laagje. Op aardig wat plekken heb ik wat rode stukjes achter gelaten. Oeps. Wie weet word ik zo nooit vergeten in dit fijne land ;-)

Vijgen

Wat ik nooit meer vergeet aan Portugal is al het lekkere eten. Want dat hebben we uitgebreid gedaan. De vijgen in de Algarve zijn de lekkerste die ik ooit proefde. Ik denk serieus dat ik nog nooit een vijg zo uit de hand heb gegeten. Op vakantie deed ik het. Zo sappig en zoet. We aten ook vijgen met ricotta en Parmaham. Ik maakte het na en het eindresultaat zie je op de foto’s. Het maken is zo gepiept en heerlijk als bijzondere borrelhap of voorgerecht.

VERSE VIJGEN MET RICOTTA EN PARMAHAM
VOOR 5 GEVULDE VIJGEN
Dit zit erin:
5 verse vijgen 70 gram Parmaham 4 eetlepels ricotta 1 theelepel honing Schil en sap van een 1/2 citroen Handje pistachenootjes, gehakt 5 takjes tijm, enkel de blaadjes
Dit heb je nodig:
Snijplank + mes Kom Vork
Zo maak je het:
Snijd de vijgen aan de bovenkant kruislings in. Niet te diep, zodat de partjes nog aan elkaar blijven Vul de vijg met stukjes Parmaham. Doe de ricotta in een bakje en meng met de honing, citroensap en citroenrasp Schep op elke vijg een klodder ricotta. Verdeel er de tijmblaadjes en pistachenootjes over.

TIP! Deze vijgen met ricotta en Parmaham zijn ook super lekker om warm te eten. Zet de vijgen 5 minuten in de oven op.


Kijk ook op: www.littlespoon.nl

poll

Geef alle kinderen gratis zwemles

Geef alle kinderen gratis zwemles

  • Eens (90%)
  • Oneens (10%)
1330 stemmen