Verkeerd cijfer ingevuld

Den Haag

Ondanks een verkeerd ingevuld cijfer in de vergunning, is op tijd voorkomen dat radioactief afval zonder de vereiste papieren is vervoerd van Petten naar Borssele.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu zei dat dinsdagmiddag in de Tweede Kamer. D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven voelde haar aan de tand over een op het laatste moment aangepaste vergunning voor een transport van radioactief afval van NRG in Petten naar de Covra in Borssele.

Volgens Dijksma ging het om een transport over de weg van twee nucleaire bronnen. "Toezichthouder ANVS heeft op 20 juli een vergunning verleend voor het transport. Op 10 november bleek bij inspectie dat een van bronnen meer radioactief was dan in de vergunning stond. Het transport heeft toen niet plaatsgevonden.”

Volgens Dijksma is bij de vergunningaanvraag 'een verkeerd cijfer ingevuld'. Op 15 november is de vergunning gewijzigd en is het afval na inspectie op 23 november vervoerd. "Cruciaal is dat na controle er geen transport plaatsvindt. Ik moet vaststellen dat het hier goed gedaan is.”

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
340 stemmen