Veere pakt haar bedrijventerreinen aan

Domburg Een schietbaan of hobbyclub op Veerse bedrijventerreinen vindt de gemeente geen probleem. Maar de gemeente wil wel haar bedrijfsparkjes een facelift geven: slimmer indelen, verouderde gebouwen slopen en meer groen aanplanten.

Veerse ondernemers zijn redelijk tevreden over de twaalf bedrijventerreinen in de gemeente. Zorgen zijn er wel. Bijvoorbeeld de ontsluiting van de bedrijventerreinen in Koudekerke, Serooskerke en Domburg en de mogelijkheden voor uitbreiding of de komst van nieuwe bedrijven. Dat bleek deze week tijdens een bijeenkomst waarin de gemeente het voorstel voor aanpak van haar bedrijventerreinen presenteerde.

Het plan moet de basis leggen voor het regionale programma voor bedrijventerreinen dat de Walcherse gemeenten gezamenlijk opstellen. Veere heeft geïnventariseerd of er binnen de gemeente voldoende terrein beschikbaar is en of de inrichting ervan nog voldoet.

Veere telt drie grote bedrijfsparken; Karreveld (Koudekerke), Oude Zandweg (Westkapelle) en De Zompe (Serooskerke). Bij Westkapelle, Zoutelande, Meliskerke, Aagtekerke, Domburg, Vrouwenpolder en Veere (Zanddijk) liggen kleinere bedrijventerreinen.

Lees woensdag meer hierover in de PZC. 

poll

Vakantiepark in het Veerse Meer moet kunnen

Vakantiepark in het Veerse Meer moet kunnen

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
1418 stemmen