Veel belangstelling vondelingenkamer Middelburg

MIDDELBURGEen huisje annex kamertje van twee bij drie meter: de vondelingenkamer aan een brandgang achter het Karel Doormanplein in Middelburg.

De enkele tientallen belangstellenden waren verbaasd dat er een wiegje, een bijzettafel, een tafel met kleertjes, een stoel en een hulpknop in de kleine ruimte zijn te vinden, zonder dat de betreder van het kamertje het idee heeft opgesloten te zitten. Het tot vondelingenparadijsje omgetoverde schuurtje is door Helen, die graag zoveel mogelijk anoniem blijf, in gebruik gegeven aan de Stichting Beschermde Wieg. 

Bestuurslid Kitty Nusteling doet geen uitspraken over het aantal vondelingen, dat Beschermde Wieg 'binnenkreeg'. ,,Bij al onze vier locaties zijn de afgelopen twee jaar zeven pasgeboren baby's binnengebracht." Moeders die hun kind willen afstaan, kunnen als ze hun kind in de vondelingenkamer neerleggen contact leggen met hulpverleners of anoniem vertrekken. In het laatste geval moeten ze wel een envelop met een puzzelstuk meenemen. Met dat puzzelstuk kunnen ze later hun kind eventueel terugvinden.

Nusteling was blij met de belangstelling. ,,Steeds meer mensen krijgen begrip voor de vondelingenkamers én voor degenen  voor wie ze bedoeld zijn. Dat stemt ons blij, evenals onze stijgende bekendheid. We hopen vrouwen die uit angst, schaamte of vanwege andere redenen hun baby niet durven te houden een uitweg te bieden."

Alle informatie over vondelingenkamers en de stichting is te vinden op: www.beschermdewieg.nl

poll

Heerlijk, oesters!

Heerlijk, oesters!

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
533 stemmen