Van Driessche: 'Golfbaan Perkpolder moet onderscheidend zijn'

Bob Maes

Kloosterzande

De golfbaan die in de westelijke Perkpolder komt 'moet onderscheidend zijn van andere golfbanen in de buurt'. "Daarom wordt het een golvend, glooiend terrein, met enkele punten tot zeventien meter hoog. Zo kunnen golfers over het hele gebied uit kijken." Dat vertelde wethouder Frank van Driessche donderdagavond tijdens de jaarvergadering van de dorpsraad van Kloosterzande.
Van Driessche is namens de gemeente Hulst portefeuillehouder van Plan Perkpolder. Hij beantwoordde vragen van enkele verontruste dorpsbewoners, die donderdag in deze krant lazen dat de eigenaren van Camping Perkpolder en omwonenden vrezen dat ze in een moeras terecht komen als de golfbaan inderdaad opgehoogd wordt tot soms wel achttien meter. Dat zou met licht verontreinigde grond gebeuren. Van Driessche ontkende dat donderdag niet. "Maar dat is natuurlijk onderzocht. De wet staat echt slechte grond niet toe." De omwonenden van de westelijke Perkpolder zijn bovendien bang dat vervuilde grond tot verontreinigd grondwater leidt. Van Driessche: "Dat houden we samen met provincie en waterschap goed in de gaten." Hij voegde eraan toe dat de nog te bouwen woningen op schone grond komen te staan.
Ook de politiek begint zich te roeren. Jos van Eck, Statenfractielid van Zeeland Lokaal, wil vrijdag tijdens een vergadering van gedeputeerde Jo-Annes de Bat onder meer horen of de ophogingen volgens het bestemmingsplan wel kunnen en of er een nieuw plan en milieueffectenrapportage (MER) moeten komen. Daarnaast is Van Eck benieuwd of ook de gedeputeerde problemen met het grondwater verwacht.

poll

Heerlijk, oesters!

Heerlijk, oesters!

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
530 stemmen