Volledig scherm
Medewerkers van de firma J & E Sports uit Oss, gespecialiseerd in de aanleg van kunstgrasvelden, maken het veld van Hoek klaar.

Uitwedstrijd tegen RVVH is een pikant duel voor worstelend Hoek

HOEK - Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen hekkensluiter FC Breukelen (1-1) gaat Hoek zaterdag op bezoek bij RVVH. Het is een pikant duel voor de Zeeuws-Vlaamse zaterdag-hoofdklasser, die nog een appeltje te schillen heeft met de ploeg uit Ridderkerk.

Want RVVH zorgde er op 6 juni 2015 voor dat Hoek uit de topklasse degradeerde. Nog belangrijker: als de ploeg vandaag opnieuw niet weet te winnen, lopen de concurrenten weer verder weg.

Het beslissingsduel voor een plek in de topklasse werd anderhalf jaar geleden gespeeld op het kunstgras van Achilles Veen. Na een dramatische start, met na vier minuten al een tegentreffer na een mispeer van doelman Jordi de Jonghe, verloor Hoek met 3-1 van RVVH. De ploeg degradeerde naar de hoofdklasse, terwijl RVVH juist promoveerde.

Vandaag staat er voor Hoek opnieuw veel op het spel. De achterstand op koploper Spijkenisse bedraagt al acht punten. Achilles Veen – dat nog een wedstrijd tegoed heeft – heeft zelfs tien verliespunten minder dan Hoek. Trainer Jannes Tant en zijn mannen hebben dus eigenlijk maar één opdracht: winnen. Dat moet dan wel gebeuren zonder Josimar Pattinama. De spits viel tegen Breukelen geblesseerd uit.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
755 stemmen