Volledig scherm

Tuinbonensalade met radijs, feta en tahindressing

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik de foto van deze tuinbonensalade met radijs, feta en tahindressing zie word ik spontaan vrolijk. De kleuren zijn zo mooi fel en fris. En dan die smaak hè, tja eigenlijk moet je het gewoon zelf eens proberen. Dat hele boontjes doppen is misschien wel een klus, maar wat mij betreft de moeite waard.

Als iets lekker is in een salade, zijn het wel tuinbonen. Het is stiekem wel even een klusje om de boontjes te doppen, maar het is de moeite meer dan waard. Eerlijke gezegd was het voor mij de eerste keer. Het deed me een beetje denken aan de kikkererwten uit het vliesje halen, zoals ik doe bij als ik hummus maak. Ook daar was ik even mee bezig, maar kwam de smaak meer dan ten goede. Zodra de boon uit het vliesje is, verschijnt er een knalgroen en vrolijk tuinboontje. Samen met de roze en witte radijsjes is het een kleurenspektakel op het bord waar ik blij van word. Ook de smaken zijn te gek.

De tahindressing is een mooie aanvulling. Heel hartig, wat weer goed gaat bij de zoete boontjes. Doe je ogen dicht, neem een hap van alles bij elkaar en je waant je even in het sprookje van duizend en één nacht. Wie weet zie je wel een vliegend tapijt voorbij razen als je je ogen weer opent. Met een beetje fantasie is alles mogelijk, toch?

Ik maakte deze tuinbonensalade voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten. Het recept voor deze tuinbonensalade met radijs, feta en tahindressing vind je dan ook op hun website. Benieuwd? Klik dan hier!

Kijk ook op: www.littlespoon.nl

poll

Ik hoop dat ik op mijn tachtigste nog kan werken

Ik hoop dat ik op mijn tachtigste nog kan werken

  • Eens (46%)
  • Oneens (54%)
127 stemmen