Volledig scherm
VC Vlissingen - Quick © Barry van der Hooft

Teruggekeerde Nyemb meteen weer belangrijk voor VC Vlissingen

VLISSINGEN - VC Vlissingen hield zondagmiddag een punt over aan het thuisduel met Quick. Na een 1-0-achterstand bij rust zorgde invaller Yves Nyemb halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker.

De aanvaller was de afgelopen maanden afwezig vanwege werk en liet bij zijn rentree meteen zien hoe belangrijk hij kan zijn voor de zondag-hoofdklasser. "De jongens waren donderdag voor de training blij om me weer te zien", zei Nyemb na afloop. "Dat gaf een goed gevoel. Tijdens de training had ik het wel heel zwaar. Ik zat er conditioneel gezien echt doorheen, ik kreeg het niet aangelopen."

Communicatiefout

Daar was zondagmiddag niets van te zien. Vanaf de bank zag Nyemb hoe Vlissingen door een communicatiefout achterin al snel op achterstand kwam. Doelman Joan van Belzen, weer fit na zijn enkelblessure, kwam zijn doel uitgerend en schreeuwde dat de bal voor hem was. Precies op het moment dat Van Belzen de bal wilde onderscheppen kopte Regilio Pinas die langs zijn eigen keeper. Voor Quick-spits Frank van der Heiden was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te werken (0-1).

Ruud Pennings liet centrale verdediger Pinas kort daarna van positie wisselen met middenvelder Jarreau Manuhuwa en dat pakte goed uit. Vlissingen kreeg wat meer grip op Quick en was na rust, met Nyemb in de punt van de aanval, ook veel dreigender. Nyemb maakte na 66 minuten gelijk, met een heerlijke goal. De spits draaide met een aanname met de borst in één keer weg van zijn directe tegenstander, draaide even om zijn eigen as heen en schoof de bal in de verre hoek: 1-1.

Op jacht

Daarna ging Vlissingen op jacht naar de overwinning. De ruimtes werden groter, Hoessein Bouzambou was heel dicht bij de 2-1, maar gescoord werd er niet meer in Vlissingen. "Toch kan ik wel tevreden zijn met een punt", zei Pennings. "In deze fase niet verliezen van een directe concurrent is ook belangrijk."

Dinsdagavond speelt Vlissingen om 20.30 uur het bekerduel met Gilze, daarna volgen nog competitieduels met Halsteren (zondag, uit) en OSS'20. "Die wedstrijden moeten we goed doorkomen en hopelijk spelen we daarna nog een bekerwedstrijd in de vierde ronde. Na de winterstop moeten we dan een goede serie neerzetten. Wie weet waar we dit seizoen dan nog kunnen eindigen", aldus Pennings.

VC Vlissingen-Quick 1-1 (0-1). 13. Frank van der Heiden 0-1, 66. Yves Nyemb 1-1. Scheidsrechter: M.J. Nagtegaal (Hendrik-Ido-Ambacht). Gele kaart: Jarreau Manuhuwa (Vlissingen) en Rachid Bouyaouzan (Quick). Aantal toeschouwers: 150.

VC Vlissingen: Joan van Belzen; Renzo Roemeratoe, Regilio Pinas, Milton Roemeratoe, Daniel Jansen; Etienne Mallie (84. Quincy Gooding), Khalid El Hattach, Jarreau Manuhuwa; Geraldi Geerman, Raymond Wolff (46. Yves Nyemb) en Hoessein Bouzambou (82. Roniël Uranie).

Volledig scherm
Yves Nyemb zoekt naar ruimte tussen twee spelers van Quick. © Ruben Oreel

poll

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
658 stemmen