Volledig scherm
Super snelle pizza napolitana © www.littlespoon.nl

Super snelle pizza napolitana

Mijn lievelingspizza is pizza napolitana. Zelf maken vind ik soms leuk om te doen, maar wat een klus. Ik ontdekte een manier waarop je op een super snelle manier een dunne en knapperige pizzabodem krijg. Succes gegarneerd. Ik vertel je hoe!

Te taaie dikke bodem

Eén van de lekkerste dingen om te eten vind ik toch wel pizza. Mits goed bereid. En daar gaat het nogal vaak mis. Soms geven we toe aan de verleiding en bestellen we op een luie avond pizza. Het gemak is de reden dat we overstag gaan, maar echt fantastisch lekker is het niet. Vaak een te dikke bodem die taai is. Veel te veel beleg, waardoor je pizza slap is en alles er af glijdt als je een hap neemt. Dat gebeurt altijd net op je witte lievelingstrui. En dan ook nog eens te zout.

Nou ben ik echt een zoutaanbidder. Ook een zonaanbidder trouwens, maar dat heeft hier niets mee te maken. De pizza’s van de pizzaboer zijn zo zout dat ik ’s nachts aan een vochtinfuus moet. Bij drinken is niet te doen. Je vraagt je af waarom we dan toch overstag gaan? Dat laat ik maar in het midden. Ik verklaar mezelf ook voor gek.

Traditionele smaken

Maar als ik dan een pizza voor me krijg die voldoet aan al mijn eisen – dunne en knapperige bodem, voldoende belegd maar niet veel en vooral traditionele smaken – ben ik dolgelukkig. Ik bak ook wel eens zelf een pizza, maar ik vind het stiekem toch een gedoe. Deeg maken, laten rijzen, kneden, uitrollen en beleggen. Je bent er zo een middag zoet mee. Prima voor af en toe, maar niet te vaak. De kant-en-klare bodems uit de supermarkt vind ik niets.

Op vakantie in Portugal bestelde ik bij een super leuke beachbar in Praia de Luz een pizza Napolitana. Met ansjovis, zwarte olijven en lekker veel knoflook. Het smaakte zo goed het niet bij één pizza bleef. De bodem was perfect. Zo dun en knapperig. Ik zag de kok in de weer met platte broden. Vergelijk het maar met Libanees platbrood. Dat was de basis. Daarna ging het beleg erop, even in de oven en klaar. Wat een goed idee! Ik besloot het thuis te testen. Eenmaal terug van vakantie vergat ik het weer.

Omdat de vriezer en voorraadkasten bij mij thuis uitpuilen, herinnerde ik me ineens de platbroden die nog in de vriezer lagen. Een paar uur later aten we de super snelle pizza napolitano. Het was lekker en wat mij betreft een blijvertje.

SUPER SNELLE PIZZA NAPOLITANA

VOOR 4 PIZZA’S

Dit zit erin:
4 platbroden 2 blikjes ansjovis, de visjes gehalveerd Zwarte olijven naar smaak 3 tenen knoflook, fijngehakt Klein bosje basilicum, fijngehakt 2 bollen mozzarella 500 gram passata Olijfolie Peper Zout
Dit heb je nodig:
Wok Snijplank + mes Bakblik
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 250 graden. Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak de knoflook op zacht vuur even aan. Giet, na een paar minuten, de passata erbij en laat 5 minuten pruttelen. Voeg een deel van de basilicum doe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel wat van de tomatensaus over de platbroden. Vervolgens de ansjovis, zwarte olijven, mozzarella en wat knoflook. Leg op het bakblik in de oven en bak 5 minuten of tot de kaas goed gesmolten is. Garneer de pizza napolitana met verse basilicum.
TIP! Vervang de zwarte olijven ook eens voor kappertjes.

Kijk ook op: www.littlespoon.nl

poll

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
390 stemmen