Subsidie om niet te laat op school in Brugge te komen

MIDDELBURG De provincie trekt 20.000 euro uit om enkele tientallen leerlingen uit West-Zeeuws-Vlaanderen vanaf maandag op tijd op school te laten komen. Vanwege de nieuwe dienstregeling van de NS veranderen dan de bustijden, behalve naar Brugge. Daarvoor moeten extra bussen worden ingezet.

De aankomst- en vertrektijden van de trein verschuiven met ingang van zondag een kwartier. Om die reden hebben een aantal Zeeuwse scholen en busvervoerder Connexxion besloten ook hun tijden aan te passen. De Zeeuws-Vlamingen die in Brugge naar school gaan, dreigden daardoor niet meer op tijd op school te kunnen komen. Zij moeten nog steeds om dezelfde tijd op school zijn. "Van een onderwijsinstelling over de grens kunnen we moeilijk vragen de schooltijden aan te passen", verklaart gedeputeerde Harry van der Maas.

De oplossing is nu om bussen op de vertrouwde tijd te laten rijden, maar dat betekent dat Connexxion extra ritten moet maken. Tot en met februari 2017 neemt de provincie de kosten voor haar rekening. Tegen die tijd moet Connexxion zelf een oplossing hebben gevonden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Koningspaar mag nog wel wat vaker naar Zeeland komen

Koningspaar mag nog wel wat vaker naar Zeeland komen

  • Eens (84%)
  • Oneens (16%)
1074 stemmen