Strijd om brievenbus Kloetinge duurt voor

KLOETINGE Hoewel de kans uiterst klein lijkt dat de weggehaalde brievenbus aan de Oostmolenweg in Kloetinge terugkeert, is de strijd nog steeds niet beslecht.

,,Het loopt nog steeds", weet voorzitter Marinus Vuijk van de Vereniging Dorpsbelangen Kloetinge (VDK). De correspondentie gaat inmiddels tussen de gemeente en PostNL, zegt Vuijk. ,,Maar sinds de laatste brief horen we niks meer, we worden aan het lijntje gehouden." De brievenbus is afgelopen zomer gesneuveld in de operatie om het aantal bussen drastisch terug te brengen, want volgens PostNL wordt er steeds minder gebruik van gemaakt.  Maar voor de bus aan de Oostmolenweg gold dat volgens de VDK juist niet. In de aangrenzende wijk Oostmolenpark wonen veel ouderen die nog regelmatig op 'ouderwetse wijze' post versturen. Andere bussen zijn voor hen te ver weg. PostNL stelt zich op het standpunt dat alleen bij zorginstellingen een bus blijft staan. Emergis, waar de bus tegenover stond,  is dat volgens het postbedrijf niet. Ten onrechte, stelt Vuijk. ,,Emergis staat op de landelijke lijst met zorginstellingen. Ik begrijp niet waarom er bij het ziekenhuis wel een brievenbus blijft staan. Patiënten maken er geen gebruik van, dat wordt intern geregeld."

PostNL heeft in augustus al laten weten niet meer te zullen terugkomen op het besluit. Daarop heeft Vuijk de gemeente ingeschakeld.     

poll

Heerlijk, oesters!

Heerlijk, oesters!

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
144 stemmen