Stoelendans zonder deelnemers om PvdA-zetels Kapelle

KAPELLE Het ziet er naar uit dat de zetels van de twee vertrokken Kapelse raadsleden nog lang leeg blijven. De afdeling Kapelle van de PvdA heeft het nog niet voor elkaar gekregen om opvolgers te vinden voor de onlangs opgestapte Joyce Bommer en Cees van Ruiten.

Willem Sanderse van de PvdA-afdeling Kapelle zegt dat hij inmiddels aan de onderkant van zijn kieslijst is aanbeland. ,,Mijn mogelijkheden zijn een beetje uitgeput." Desondanks zinspeelt hij alsnog op het mogelijke konijn uit de hoge hoed. Die verrassing zou de mogelijke terugkeer van Bommer en Van Ruiten inhouden.

 ,,Er is maandagavond een constructief gesprek geweest tussen de voorzitter van het gewest en Cees en Joyce, maar er is nog geen witte rook", meldt Sanderse. ,,Ze hebben op een positieve manier met elkaar gesproken. Wij willen de raadszetels niet leeg laten staan. Ik verwacht dat het met een paar weken opgelost is."

Dat is op zijn minst verrassend te noemen. Het zal toch niet dat bij uitblijven van kandidaten straks de vertrokken PvdA'ers weer in het Kapelse pluche plaatsnemen?  laat niets aan duidelijkheid te wensen over: ,,Nee, dat doe ik niet en mijn besluit is definitief", reageert Cees van Ruiten stellig. Voor hem heeft het gesprek dus niet gewerkt. ,,Willem noemt het constructief. Ik niet. Het gewest beweegt voor geen meter. De partij is niet bereid om zich te heroriënteren met betrekking tot leden die de partijprincipes niet al te nauw nemen. De PvdA is zo zelfingenomen en arrogant dat ze het rustig kunnen permitteren om de raadszetels onbezet te laten."

Ook Joyce Bommer zegt niet terug te keren. ,,Wat mij betreft is het niet aan de orde. Daar is ook nooit sprake van geweest. Het was helemaal geen vervelend gesprek, maar ik ga niet terug."

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
351 stemmen