Stegentocht voor doven liever in de lente

MIDDELBURG De Middelburgse Stegentocht die zondag speciaal voor doven en slechthorenden gehouden zou worden, is afgeblazen. Het evenement wordt verplaatst naar een nieuwe datum in de lente.

Dat gebeurt op verzoek van de instellingen voor doven en slechthorenden, vertelt organisator Hans Notebaart. ,,Er zijn blijkbaar ook veel slechtzienden in die doelgroep. Dan is een novembernamiddag, vooral met donker weer, niet ideaal." Bovendien is het tijdstip kort voor de cadeautjesmaand december niet handig, hoorde Notebaart. ,,Veel van deze mensen hebben een klein budget." En deelname aan de wandelingen kost 13 euro, met twee euro extra ditmaal voor de vergoeding van de gebarentolk die zondag mee zou gaan.

De stegentochten die Notebaart afgelopen voorjaar begon, zijn een succes, meldt hij. Notebaart liep de tocht inmiddels dertig keer, met tussen de zes en dertig deelnemers per tocht. Hij wil in de toekomst meer thematochten gaan houden, zoals voor mensen met een verstandelijke beperking en in het kader van de viering van Middelburg 800 jaar stad. Vrijdag 16 december is er een Lichtjesstegentocht en vrijdag 30 december is er een Oudjaarstocht. Beide tochten beginnen om 19.30 uur voor Den Draeck, Dam 6, Middelburg.    

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1407 stemmen