Volledig scherm
© stock.xchng

Sluise fracties zien niets in plan voor megabos

OOSTBURG - Om onzalige plannen de kop in te drukken kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Dat is het idee achter het voorstel van de Sluise raadsfracties Lijst Babijn en Nieuw Gemeentebelang om te protesteren tegen de eventuele aanplant van een groot bos in West-Zeeuws-Vlaanderen.

Milieu-organisaties en de houtsector presenteerden vorige maand het idee tot aanplant van 100.000 hectare bos in ons land. Op een bijbehorende kaart werd maar liefst vijfduizend hectare bos ingetekend in de gemeente Sluis. En al werd daar nadrukkelijk bij aangetekend dat de locatie slechts 'facultatief' was, toch protesteren Lijst Babijn en Nieuw Gemeentebelang alvast.

Vergezichten

Volgens de fracties kan zo'n hoeveelheid grond nooit vrijwillig verworven worden. Ze wijzen verder op het algemene belang van landbouwgrond en op het feit dat 'Zeeuws-Vlaanderen vermaard is om zijn weidse vergezichten en palet aan kleuren'. Bovendien, geven de fracties aan, 'neemt één hectare bieten evenveel CO2 op als vier hectare bos'.

De twee fracties willen dat B en W nu al protest aantekenen bij 'alle betrokkenen' en laten weten dat Sluis niet gaat meewerken aan het plan. De motie komt donderdag ter tafel tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
1011 stemmen