Volledig scherm
© stock.xchng

Sluis ziet niets in aanplant van groot bos

SLUIS - Bos past niet bij (West-)Zeeuws-Vlaanderen. Het idee van natuurorganisaties en het Rijk om in die regio flinke bossen aan te planten, moet meteen de kop worden ingedrukt. Dat vindt een meerderheid van de Sluise gemeenteraad.

Milieuclubs, het Rijk en de houtbranche tekenden vorige maand een intentieovereenkomst voor de aanplant van 100.000 hectare bos in Nederland. Op een kaartje was 5.000 hectare daarvan ingetekend in de gemeente Sluis.

Geen denken aan, benadrukten de fracties van Lijst Babijn en Nieuw Gemeentebelang donderdag tijdens een gemeenteraadsvergadering. Ze kregen de steun van het CDA en de VVD. De overige fracties toonden zich niet per se voorstander, maar vonden het te vroeg om nu al te protesteren tegen 'een plan waar we nog bijna niets over weten'. Dat vond ook wethouder Peter Ploegaert die voorstelde eerst meer informatie in te winnen voordat er een signaal naar het Rijk gaat. Een meerderheid van de raad wil echter dat B en W nú al laten weten niet mee te werken aan het initiatief.

poll

Ik zou best in België willen werken

Ik zou best in België willen werken

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
672 stemmen