Sloop MFC na sluiting

ZIERIKZEE Het MFC in Zierikzee gaat direct na sluiting augustus volgend jaar tegen de vlakte In afwachting van concrete nieuwbouwplannen voor die locatie, wordt het terrein netjes ingezaaid met gras, zegt directeur Antoine de Ceuster van Zeeuwland.

De woningcorporatie wil op de plek van het activiteitencentrum appartementen neerzetten. In welke omvang dat kan en voor welke doelgroep de behoefte het grootst is, is momenteel onderdeel van overleg met de gemeente. De Ceuster gaat er van uit dat het na de sloop nog enkele jaren duurt voordat de nieuwbouwplannen daadwerkelijk kunnen worden uitgevoerd.

Een kleine groep betrokkenen kwam donderdagavond bij elkaar in het MFC om te praten over een reddingsplan voor het centrum. Een eigen technische commissie neemt de onderhoudsstaat van het gebouw nog eens kritisch onder de loep. De 850.000 euro aan onderhoudskosten die Zeeuwland zegt de komende tien jaar te moeten maken indien het pand in stand zou worden gehouden, wordt sterk in twijfel getrokken. Onder aanvoering van SP-fractievoorzitter Anita de Vos wordt geïnventariseerd op hoeveel gebruikers (huidige en potentiële nieuwe klanten) het MFC zou kunnen rekenen, bij een eventuele doorstart. Voor dat doel wordt ook gezocht naar externe geldschieters. De Ceuster geeft bij voorbaat aan dat het boek is gesloten en over een doorstart of verkoop van het MFC niet meer valt te praten.

Lees maar over de plannen voor en met het MFC zaterdag in de PZC

poll

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
655 stemmen