Volledig scherm
Archief: Sjaloom biedt veel cliënten een vorm van dagopvang. Ze hebben allerlei taken. Zo bedient Albert de kassa. © Leo Adriaansen

Sjaloom kansrijk overname Annewas

SINT-ANNALAND - Sjaloom Zorg lijkt op dit moment de meest kansrijke kandidaat om De Annewas in Sint-Annaland - een woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten – over te nemen van Gors.

Gors maakte een paar maanden geleden bekend De Annewas te willen sluiten en de plekken te verplaatsen naar Zierikzee. Dat kwam hard aan bij de dertien bewoners. Ouders begonnen direct een actie om te voorziening open te houden. De droegen Sjaloom Zorg naar voren als mogelijke overnamekandidaat.

Deze zorginstelling heeft op Tholen al diverse woon- en werkvoorzieningen. Hoewel ook andere kandidaten zich hebben gemeld, onderzoekt Gors nu samen met Sjaloom de mogelijkheden voor een overname. „We hebben onszelf als doel gesteld om binnen vier tot vijf maanden duidelijkheid te hebben”, zegt Esther van den Brink van Gors.

Ze benadrukt dat een overname nog niet zeker is. Cruciaal wordt volgens haar een gesprek met het Zorgkantoor, eind oktober. „Als die groen licht geeft, kunnen we echt gaan onderhandelen. Aan Gors of Sjaloom zal het in elk geval niet liggen. Wij hebben echt de intentie om er samen uit te komen.”

poll

Ik hoop dat ik op mijn tachtigste nog kan werken

Ik hoop dat ik op mijn tachtigste nog kan werken

  • Eens (43%)
  • Oneens (57%)
173 stemmen