Volledig scherm
© www.littlespoon.nl

Semi gezonde muffins met blauwe bessen en kokos

Dit recept voor muffins met blauwe bessen en kokos noem ik semi gezond. Verantwoorder dan zo’n kant-en-klaar geval en stiekem gewoon veel lekkerder. Ik eet ze daarom gewoon als ontbijt en ik verzeker je, dit is een heel fijn begin van de dag.

Ik verwaarloos jullie. Dat doe ik niet bewust, maar het is nou eenmaal zo. De laatste weken heb ik maar bar weinig recepten en leuke plekken gedeeld. Stiekem helemaal niet wat het plan was. Ik zat juist zo lekker in de flow en dacht dat ik dat wel vast kon houden. Na de vakantie had ik zoveel plannen en ideeën. Ontelbare verhalen die ik wil vertellen, meegemaakte avonturen die ik uitgebreid uit de doeken wil doen en tientallen recepten die ik graag deel. Het lukt me alleen niet om de woorden te vinden. De zinnen zijn er wel, maar ik krijg ze niet op papier. Ik heb er de rust niet voor. En dan komt wel weer. Ik publiceer liever niet omdat het moet en al helemaal niets waar ik niet helemaal achtersta.

Levendiger

Dit is de eerste stap weer terug in het ritme waar ik me zo fijn bij voel. Ik beloof nog even niets, maar ik verwacht dat het de komende weken wel weer een stuk levendiger wordt op Little Spoon. De afgelopen tijd heb ik wel super veel gekookt en alle succesnummers op de foto gezet. Kijk, dat is in ieder geval nog iets. Waaronder dus deze overheerlijke muffins.

Al weken had ik zin in muffins met blauwe bessen. Zo’n moddervette die smeuïg is door de grote hoeveelheden roomboter en lekker zoet dankzij bakken suiker. Ik deed het niet, want de laatste tijd stond compleet in het teken van suiker, roomboter, kaas, wijn, en alle heerlijkheden van het leven die niet goed zijn voor je lijf en leden. Met mate maakt dat heus niets uit, maar in grote mate, zoals ik ze consumeerde, is dat toch niet heel goed.

Caloriën tellen

Dat hele plan zette ik in de ijskast, maar ik maakte wel een soort van semi gezonde muffins. Heel skinny zijn ze niet verwacht ik. Calorieën tellen en grammen vet uitrekenen, is niet aan mij besteed. Ik kan je niet vertellen hoeveel zo’n muffins nou bevat van alle voedingsstoffen. Ik weet wel dat er geen geraffineerde suiker in zit, maar wat biologische honing. Ik gebruik veel minder roomboter dan innon-healthy muffins en er gaat niets ondefinieerbaars in wat lastig is om uit te spreken. De eerste poging in het bakken van de muffins met blauwe bessen, was prima, maar nog niet zoals ik hoopte. De tweede baksessie was een schot in de roos. Het lukte me nog net om de boel op de foto te zetten voor ik ze in mijn mond stopte.

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het het me even weten op social media als je ze gemaakt hebt?

SEMI GEZONDE MUFFINS MET BLAUWE BESSEN EN KOKOS

VOOR 6 GROTE OF 12 KLEINE MUFFINS

Dit zit erin:
200 gram blauwe bessen 50 gram boter, gemoeten en een beetje afgekoeld 2 eieren 120 milliliter melk naar keuze 210 gram speltbloem 50 gram amandelmeel, lekker voor de smeuïgheid, maar niet per se noodzakelijk. Laat je het liever weg? Gebruik dan 260 gram speltbloem 50 gram honing 2 theelepels bakpoeder Snuf zout 1 vanille stokje, het merg Optioneel: wat kokos ter garnering bovenop de muffins
Dit heb je nodig:
Muffinvorm Papierenvormpjes Beslagkom
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe alle droge ingrediënten, op de blauwe bessen na, bij elkaar in een kom en meng goed. Doe dit ook met de natte ingrediënten. Meng de droge ingrediënten door de natte. Als alles goed gemengd is, voeg je de blauwe bessen toe. Schep het beslag in de vormpjes en garneer met wat kokosrasp. Zet in de oven en bak 20 t0t 25 minuten als je 12 kleine muffins maakt en 30 tot 35 minuten als je voor de 6 grote gaat.
TIP! Ben je net als ik dol op kokos? Voeg dan nog 20 gram kokosrasp toe aan het beslag.

Kijk ook op: www.littlespoon.nl

poll

Ik vertrouw erop dat mijn kinderen goed onderwijs krijgen

Ik vertrouw erop dat mijn kinderen goed onderwijs krijgen

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
715 stemmen