Scheepswerf Reimerswaal verkast snel naar Sloegebied

Frank Balkenende

Nieuwdorp Scheepswerf Reimerswaal in Hansweert denkt in april te verkassen naar het Sloegebied. De aanleg van een nieuwe kade op het voormalige Zalco-terrein gaat sneller dan verwacht.

De scheepswerf kan niet wachten om te verhuizen. In het havengebied bij Nieuwdorp beschikt de werf straks over diep vaarwater (16,5 meter). Aan het Kanaal door Zuid-Beveland kan het bedrijf bepaalde groepen klanten niet bedienen omdat schepen niet door de sluis kunnen of omdat het vaarwater te ondiep is (9,5 meter). 

De onderhouds- en reparatiewerf, met nu 45 vaste arbeidskrachten, voorziet groei op de nieuwe locatie. ,,Ik denk dat we met de jaren kunnen groeien naar 70 tot 80 medewerkers. Deels zullen dat flexibele krachten zijn. Natuurlijk hangt onze prognose af van de markt. Het moet allemaal nog blijken'', zegt algemeen directeur Rudi Pieters. 

De werkzaamheden voor de nieuwe kade vorderen gestaag. In de afgelopen maanden werden 92 palen aangebracht. De buispalen vormen samen met de damwanden een zogenaamde combiwand. Bij een buispalen-combiwand zorgen de buizen voor een hoge sterkte en stijfheid. De ruimte tussen de buispalen wordt opgevuld met damwandprofielen.

Inmiddels is de aannemer gestart met het baggerwerk. Er is zo’n 30.000 kubieke baggerspecie afgevoerd naar de stortvakken in de Westerschelde. Binnenkort begint ook de bouw van de werkplaats en het kantoor. Vier maanden bouwtijd lijkt kort dag, maar volgens Pieters is het mogelijk met staalskeletbouw.

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
340 stemmen