Samenwerking tussen Ter Weel en muziekschool in Goes blijkt succes

GOES In de grote zaal van Ter Weel in Goes klinkt dinsdagmiddag een loepzuiver gezongen stukje Mozart. Het 'Geheugenkoor' onder leiding van Pim Overduin is duidelijk op dreef. Het koor is een voorbeeld van de samenwerking tussen de zorggroep en de muziekschool, die een jaar bestaat. In november vorig jaar zetten Ter Weel en de Zeeuwse Muziekschool hun krabbel onder een overeenkomst met het voornemen om ouderen meer met muziek bezig te laten zijn. Niet alleen cliënten van Ter Weel, maar ook wijkbewoners.  Het is belangrijk om stil te staan bij het succes van de samenwerking, vindt directeur Coby Traas van Ter Weel. ,,Muziek en zingen brengt leven in de brouwerij, het is goed dat zorgcentra hun deuren open zetten om de samenleving naar binnen te brengen. Bewoners krijgen zo het gevoel er nog bij te horen."

Ook regiodirecteur Jan Hut van de muziekschool is vol lof over de samenwerking. Deze middag is volgens hem een voorbeeld van 'plezier en zingeving die cultuur kan toevoegen aan het dagelijks leven'. ,,Je versterkt elkaar als je samenwerkt, ook landelijk wordt het belang erkend. Die geraniums komen later wel."

Zowel Traas als Hut hoopt op een vervolg, maar dat is vooral afhankelijk van een subsidie van het Fonds voor cultuurparticipatie. Dat moet genegen zijn om opnieuw 25.000 euro beschikbaar te stellen voor de samenwerking. Dat geld is vooral nodig voor de uren van muziekschoolmedewerkers. ,,Het zou mooi zijn als deze samenwerking zich als een olievlek over de provincie verspreidt", aldus Hut.  

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
1015 stemmen