Volledig scherm
© www.littlespoon.nl

Salade met snijboontjes, doperwtjes en spekjes

Wist je dat een salade met snijboontjes, doperwtjes en spekjes dus een super lekkere combinatie is? Vandaag deel ik het recept met je.

Als ik aan snijboontjes dacht, kwam er winter in me naar boven. En misschien nog wel meer traditionele Hollandse pot. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar mijn favoriet is het niet. Nu weet ik wel beter, want snijboontjes zijn zo enorm veelzijdig. Eigenlijk is het een groente die je gewoon moet ontdekken. Mee experimenteren en smaakcombinaties uitproberen. Maak er een stamppot van met rode peper, knoflook en knapperig gebakken parmaham, doe ze door een groene curry of gebruik de snijboontjes als basis voor een salade. Zoals deze met doperwtjes, spekjes en munt. De doperwtjes en snijbonen zijn zo zacht en zoet van smaak. Je kunt je vast voorstellen dat dit geweldig combineert met het zoute van de spekjes en het frisse van de munt.

Frietjes

In deze salade snijd ik de snijbonen in schuine reepjes die zo dun zijn dat ze op frietjes lijken. Dat hoeft niet per se hoor. Ik vond het er gewoon mooi uit zien op de foto. Plakjes, wybertjes of rechte reepjes kan ook. Doe vooral wat je zelf wil. Om de salade nog net wat meer aan te kleden, serveer ik er een zelfgemaakte klassieke vinaigrette bij. Eenvoudig te maken, maar groots van smaak.

Ik maakte deze salade met snijboontjes voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten. Het recept voor deze salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing vind je dan ook op hun website. Benieuwd? Klik dan hier!

Kijk ook op: www.littlespoon.nl

poll

Zeeuwse kinderen moeten in Zeeland naar school

Zeeuwse kinderen moeten in Zeeland naar school

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
594 stemmen