Volledig scherm
Salade met koolrabi komkommer sojaboontjes en wasabidressing © LittelSpoon

Salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing

Een beetje Aziatisch en vooral licht, dat is deze salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing. Eet de salade met een stukje zalm, kip of gewoon zo. Net zo lekker.

Eens moet de eerste keer zijn. Met het maken van deze salade had ik mijn koolrabi ontgroening. Qua zelf er mee werken dan. Ik proefde het al eens eerder bij het pop-up restaurant van de Timmerfabriek en was er direct weg van. Het uiterlijk van deze groente is een tikkeltje buitenaards. Lekker eigenwijs. Daar houd ik wel van. Hoe leuk de looks van de koolrabi ook zijn, het gaat om de smaak. Ik ben fan. Licht pittig, radijs, fris en ergens in de verte iets zoets.

De eerste keer dat ik koolrabi at was dat met gember. Dat vond ik zo’n fantastische combinatie. Vandaar dat mijn eigen experiment met koolrabi ook met gember was. Het werd een knapperige oosterse salade met een wasabidressing. Wist je trouwens dat er zelfs paarse koolrabi is? Voor dit recept gebruik ik de lichtgroene.

Ik maakte deze salade voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten. Het recept voor deze salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing vind je dan ook op hun website. Benieuwd? Klik dan hier!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

poll

Ik vertrouw erop dat mijn kinderen goed onderwijs krijgen

Ik vertrouw erop dat mijn kinderen goed onderwijs krijgen

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
210 stemmen