Volledig scherm
Rozemarijnspiesjes van de barbecue © www.littlespoon.nl

Rozemarijnspiesjes van de barbecue

Deze rozemarijnspiesjes doen het super goed op de barbecue. En door de rozemarijn hebben ze nog eens extra smaak. Vandaag vertel ik je hoe je de spiesjes maakt.

Tussen al het vlees en vis, eet ik ook toch ook wel heel graag groente van de barbecue. Als we de grill aansteken, maak ik vaak een salade, maar warme groentes ontbreken meestal niet. Ik moet wel bekennen dat ik hier niet heel creatief in ben. Courgette, aubergine, rode ui, dat dan in grote stukken met olijfolie, knoflook en peper en zout. Even bakken en eten maar. Het is lekker, maar soms mag het wel wat meer aangekleed.

Ohmydish

Ik deed weer mee met een foodblogswap. Ik kreeg de blog van Ohmydish toegewezen. Na wat rond neuzen tussen alle lekkere gerechten viel mijn oog op gegrilde groentespiesen. Het leek me een goede variant op mijn eeuwige gebakken courgette/aubergine/rode ui. Nu snap ik wel waar dat vandaan komt hoor. Alle groentes aan een spies rijgen is gewoon wat meer werk en daar moet je zin in hebben. Dat is bij mij niet altijd het geval. Als je eters krijgt, of je vindt het leuk om net wat meer moeite te doen, doe dan de groentes op een spies.

En dat deed ik. Alleen gebruikte ik takjes rozemarijn in plaats van houten prikkers. Dat ziet er super uit en geeft ook nog eens extra smaak. Wat je eraan rijgt is helemaal aan jou. Ik koos voor champignons, rode ui en paprika.

ROZEMARIJNSPIESJES VAN DE BARBECUE

VOOR 8 SPIESJES

Dit zit erin:
8 takjes rozemarijn, het onderste deel van de naalden eraf geritst 2 rode paprika’s, in vierkantjes 2 rode uien, in vierkantjes 16 champignons, in plakjes Olijfolie Peper Zout
Dit heb je nodig:
Barbecue of grillpan Snijplank + mes
Zo maak je het:
Rijg alle stukken groente, om en om, aan de rozemarijntakken. Besprenkel de spiesen met olijfolie en verdeel er wat peper en zout over. Grill nu aan beide kanten op de barbecue of in de grillpan.
TIP! Maak je de rozemarijnspiesjes en zoek je nog meer barbecue inspiratie? Kijk dan eens bij al mijn andere barbecuerecepten.

Kijk ook op: www.littlespoon.nl

Volledig scherm
Rozemarijnspiesjes van de barbecue © www.littlespoon.nl

poll

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
777 stemmen