Volledig scherm
© LittleSpoon.nl

Reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade

Ben je dol op pepernoten, maar wil je toch een keer iets anders bakken? Ga dan voor deze reuze pepernoten met macadamia en witte chocolade. Oh wat zijn ze lekker!

Wie zoet is krijgt lekkers. Wie stout is, wat mij betreft ook. Ik ben niet zo moeilijk. Toen ik op vakantie in Hongkong was, dacht ik na over mijn thuiskomt. Niet omdat ik nou zo graag naar huis wilde, maar meer omdat het hele Sinterklaasgebeuren dan weer was losgebarsten en of ik daar wat mee wil. Kijk, op elke blog vind je nu de meest lekkere Sinterklaasrecepten. Taarten, rocky roads, cakes en zelfs smoothies. Dat klinkt allemaal heerlijk.

Stiekem koeken

Wat kan ik dan maken wat ook heerlijk is, maar net even anders dan alle recepten die al gedeeld zijn. In Hongkong besloot ik al dat het reuze pepernoten moesten worden. Stiekem gewoon koeken, maar dat hoeft niemand te weten. Enkel een pepernoot vond ik wat saai. Met stukken witte chocolade en gezouten macadamia. Dat leek me wel wat. Eenmaal thuis werd ik direct opgeslokt door een agenda vol opdrachten en een persreis naar Portugal. Het pepernoten bakken schoot erbij in.

Teken

Tot ik na mijn persreis thuis kwam en de nieuwe repen Tony’s Chocolonely op me lagen te wachten. Wit met framboos en knettersuiker. Goed gekeurd door mijn lover. En wit. Gewoon wit, zonder poespas. Dit was een teken. Verder had ik alle ingrediënten in huis. Hoe handig? Daarom ging ik direct aan de slag. Nou niet helemaal direct, maar een dag later.

Het eindresultaat is dit super lekkere koekje. Of dus eigenlijk reuze pepernoot. Gevuld met gezouten macadamia en stukken witte chocolade. Klinkt goed toch? En nu hup, hup, aan de slag. Of je vraagt iemand om deze reuze pepernoten voor je de bakken. Dat kan ook!

REUZE PEPERNOTEN MET MACADAMIA EN WITTE CHOCOLADE

VOOR 16 REUZE PEPERNOTEN

Dit zit erin:

250 gram zelfrijzend bakmeel 125 gram bruine basterdsuiker 100 gram koude roomboter, in blokjes 7 eetlepels melk 2 eetlepels speculaaskruiden Snuf zout 75 gram gezouten macadamia noten, grof gehakt 80 gram witte chocolade, bijvoorbeeld Tony Chocolonely, grof gehakt.

Dit heb je nodig:

Keukenmachine Bakplaat met bakpapier

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker, speculaaskruiden en het zout in de keukenmachine Voeg de roomboter en de melk toe. Kneed er een deeg van. Schep als laatste de macadamia noten en witte chocolade bj het deeg. Sneed nog even kort. Maak 16 balletjes van circa 40 gram per stuk. Leg ze op de bakplaat en zet 20 minuten in de oven. Laat de reuze pepernoten afkoelen, zodat ze knapperig kunnen worden. En daarna? Aanvallen natuurlijk.
TIP! Bewaar de reuze pepernoten in een koektrommel.

Kijk ook op: www.littlespoon.nl

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
124 stemmen