Volledig scherm
© www.littlespoon.nl

Restaurant Basalt in Middelburg

There is a new kid in town. Nog niet zo lang geleden opende restaurant Basalt haar deuren. Op een super toffe plek, namelijk in de Sint Janstraat in Middelburg. Wat mij betreft het leukste straatje van de stad. Mooie pandjes, een schattig plein waar elke maand een rommelmarkt is, bijzondere boetiekjes en leuke horeca. Koffie, tosti’s, taarten en nu dus ook heerlijk dineren in een restaurant met vis in de hoofdrol.

Al ontelbare keren liep ik langs het pandje, waar Basalt nu zit. Hoewel er altijd een restaurant zat, stapte ik nog niet eerder binnen. Tot nu. Het voelt een beetje Frans aan. Alsof je op vakantie bent. Het is binnen heerlijk licht en de houten vloer is prachtig. De avond dat wij er zijn is het druk in het restaurant, maar het plekje aan het raam, waar wij zitten, is knus en het voelt bijna alsof we met z’n tweetjes zitten.

Uit de omgeving

Op de menukaart dus veel vis, maar ook liefhebbers van vlees of een vegetarisch gerecht zitten goed bij Basalt. De gerechten gaan mee met het seizoen en chefkok Albert kookt met producten uit de omgeving. Wij schuiven aan voor het diner, maar ook op de lunchkaart staat genoeg lekker wat ik nog wil proeven. Bijvoorbeeld de zilte salade met rivierkreeftjes en Noordzeegroente. Je kunt trouwens de hele dag bestellen van de dinerkaart. Leuk vind ik dat.

We bestellen een fles Gruner Veltliner. Eén van mijn favoriete wijnen. Ook deze smaakt goed. Droog, fris en een klein beetje tintelend op je tong. Om onze smaakpapillen alvast wat te prikkelen, krijgen we alvast een amuse. Vitelli tonnato in een glas. Dat smaakte naar meer. Als voorgerecht ga ik voor coquilles met doperwtencrème en gedroogde Parmaham. Een plaatje om te zien en wat was dat lekker! De combinatie van de ietwat zoete coquille gaat heel goed met de zoute ham. Ruben gaat voor het vistrio. Een garnalenkroketje, forel en huisgerookte zalm.

Zalm

Voor het hoofdgerecht kies ik zalm. Het allerlekkerste vind ik zalm die nog een beetje rosé is. Nou dat is deze hoor. Bovenop zit een kruidenkorstje, wat de zalm net wat specialer maakt. Het bedje van zilte groente waar de vis op ligt valt ook goed in de smaak. Mijn lover gaat voor heilbot met Thaise curry. Ook al een voltreffer. De curry smaakt net zoals in Thailand. We like!

Een toetje laten we voor wat het is. Jammer, want het kaasplankje met Zeeuwse kaasjes leek me heerlijk. Ach, dat komt een volgende keer dan wel. We bestellen koffie. De zelfgemaakte brownie en het zeebanket laten we natuurlijk niet liggen.

Ik ben dolblij met deze nieuwe aanwinst voor Middelburg. Ongedwongen, lekker eten bereid met goede producten en een fijne sfeer!

Kijk ook op: www.littlespoon.nl

Volledig scherm
© www.littlespoon.nl
Volledig scherm
© www.littlespoon.nl
Volledig scherm
© www.littlespoon.nl

poll

Ik vertrouw erop dat mijn kinderen goed onderwijs krijgen

Ik vertrouw erop dat mijn kinderen goed onderwijs krijgen

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
715 stemmen