Reimerswaal: 'Wij zaten niet fout met plan voor schuur'

Joeri Wisse
Kruiningen

De lucht tussen de provincie Zeeland en de gemeente Reimerswaal over de aanpassing van bestemmingsplan buitengebied is geklaard. ,,Er is goed overleg geweest en we zijn het nu op alle punten eens", zegt wethouder Jaap Sinke. 

De provincie vond dat Reimerswaal ten onrechte de mogelijkheid om een oude schuur in Kaasgat tussen Kruiningen en Yerseke te slopen had opgenomen. ,,Wij hebben gewoon gelijk", zegt Sinke stellig. Het plan wordt dus niet aangepast, de schuur heeft geen monumentale status, de gemeente zou juridisch gezien een sloopvergunning niet kunnen weigeren. Eerder liet de wethouder al weten dat de initiatiefnemer, hoveniersbedrijf h2groen, de intentie heeft de schuur intact te houden. ,,Ik heb tekeningen gezien waar de oude schuur onderdeel is van de nieuwbouw."

Provincie en gemeente zitten nu volgens Sinke ook op één lijn over de komst van een nieuw uienverwerkend bedrijf van Joossen Agro aan de Tweede Vlietweg bij Oostdijk. Die ontwikkeling gaat niet ten koste van de uitbreidingsmogelijkheden van buurbedrijven Jonika en Marbo, zegt Sinke. Volgens de wethouder hebben opmerkingen van de provincie over de spuitzone bij een geplande nieuwe woning aan de Weelweg bij Waarde er wel toe geleid dat het huis tien meter wordt opgeschoven.

poll

Ik weet hoe veel pensioen ik krijg

Ik weet hoe veel pensioen ik krijg

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
285 stemmen