Volledig scherm
Boulevard De Wielingen in Cadzand-Bad. © Google Maps

Provincie: verhuur appartementen is verplicht

OOSTBURG - De gemeente Sluis handelt in strijd met provinciale regels door appartement-eigenaren in Cadzand-Bad niet te verplichten hun bezit te verhuren. Dat schrijft commissaris van de koning Han Polman in een brief aan de Sluise gemeenteraad.

De brief is een zienswijze op de plannen voor de bouw van appartementengebouw 'Le Normandy' aan Boulevard de Wielingen, maar heeft betrekking op álle bouwplannen met appartementen in Cadzand-Bad. In het provinciale omgevingsplan staat sinds maart dit jaar immers dat eigenaren van nieuwe appartementen verplicht zijn hun bezit te verhuren, en dat die verhuur door één centrale partij in de hand moet worden genomen. De Sluise gemeenteraad besloot in juli juist om nooit een huurverplichting op te leggen aan appartement-eigenaren.

Die mogen hun bezit uiteraard wel vrijwillig verhuren. Gemeenteraad en B en W in Sluis moeten de brief nog behandelen en besluiten dan of ze de provincie gehoorzamen. In dat geval moet een nieuwe discussie worden gevoerd over de verhuurverplichting. Doet Sluis dat niet, dan 'zullen wij ons beraden over het instellen van beroep', schrijft Polman.

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
340 stemmen