Politie Kruiningen vraagt vuurwerkoverlast gelijk te melden

Joeri Wisse en Willem Adriaansens

KRUININGEN/KAPELLE Tijdens de jaarvergadering van de dorpsraad in Kruiningen riep wijkagent Theo de Bie mensen op om vuurwerkoverlast meteen te melden.

 ,,Hoor je een harde knal, laat het dan even weten. Het liefst met een zo goed mogelijke locatie en tijdstip", aldus De Bie. Ook vernielingen, zoals opgeblazen verkeersborden of prullenbakken, kunnen gemeld worden. ,,Wij zien niet alles, maar mensen die elke dag een rondje met hun hondje doen wel." 

Meldingen kunnen worden gedaan bij politie of de gemeente. ,,Die koppelen het dan weer terug naar ons." De Bie gaf aan het dat veel nuttiger is om voorafgaand aan de jaarwisseling incidenten door te geven, dan wanneer burgers in januari pas aangeven wat er allemaal mis ging.

Vroegtijdige meldingen kunnen misschien ook ergere schade voorkomen. Bijvoorbeeld als er vuurwerk in een afwateringskolk in de weg is gegooid. Daar weten ze in Kapelle alles van. In de afgelopen drie jaar werden in die gemeente 64 kolken vernield.

,,Het vervelende is dat je dat soms pas veel later merkt",  legt wethouder Jon Herselman uit. ,,Dan loopt het zand weg door de kolken en begint de straat te verzakken. ,,Maar dan ben je soms al weken of maanden verder." 

poll

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
655 stemmen