Plus Scharendijke toch niet de mooiste supermarkt

Elodie Kint

SCHARENDIJKE - De Plus in Scharendijke is niet verkozen tot de mooiste nieuwe supermarkt van Nederland 2016. De winkel was één van de zes kanshebbers voor de titel, maar kwam niet als winnaar uit de bus tijdens het Supermarktvastgoedcongres.

Eigenaar Michel Fennet is daar niet teleurgesteld om. ,,Ik ben hartstikke trots dat we bij de laatste zes zaten", zegt hij. ,,We kregen tijdens de uitreiking een heleboel lovende woorden."

De jury vond dat de Plus voldoet aan alle eisen als het gaat om bereikbaarheid, parkeergelegenheid en uitstraling. ,,Dit project is een voorbeeld voor de upgrade van een te kleine en beknelde dorpssupermarkt naar een ruime supermarkt met een belangrijke regionale functie", staat in het rapport. Alleen de materialisering vonden de juryleden wat te sober en de 'loze ruimte' aan de zijkant doorbreekt volgens hen de eenheid tussen parkeren en de winkel.

De Albert Heijn in Warmenhuizen stak boven alle kandidaten uit, omdat de supermarkt een impuls heeft gegeven aan het dorpshart. De jury waardeerde bovendien de manier waarop het monumentale voorgebouw van het pand is hergebruikt.

poll

Heerlijk, oesters!

Heerlijk, oesters!

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
149 stemmen