Pleidooi voor behoud 't Kaaike

ZUIDDORPE De spanning loopt op in de discussie rond de toekomst van dorpshuis ’t Kaaike in Zuiddorpe. Een aantal gebruikers verzet zich fel tegen de komst van een nieuw multifunctioneel dorpscentrum in de vroegere basisschool, elders in het dorp.

In een ‘brandbrief’ aan de gemeente Terneuzen spreken de ouderenbond KBO, de activiteitencommissie van Aan-Z in Zuiddorpe en biljartvereniging De Kaaimannen zich uit voor behoud van ’t Kaaike. Het dorpshuis ligt centraal, openbaar vervoer stopt vlakbij en het gebouw is weliswaar toe aan enkele investeringen, zoals het aanbrengen van dubbelglas en aanpassing van de toiletten, maar verder in goede staat. De inrichting van de voormalige Canisiusschool als multifunctioneel centrum betekent verspilling van gemeenschapsgeld, stellen zij, en zal tot hogere huren leiden.

De roep om een nieuw multifucntioneel centrum klonk op discussieavonden over de leefbaarheid in Zuiddorpe. B en W van Terneuzen gingen aan de slag en presenteren maandagavond 21 november in ’t Kaaike de onderzoeksresultaten. Dan wordt duidelijk of het plan haalbaar is en of er draagvlak voor is in het dorp.

poll

Ik weet hoe veel pensioen ik krijg

Ik weet hoe veel pensioen ik krijg

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
285 stemmen