Plannen parkeergarage Duinoord gewijzigd

BURGH-HAAMSTEDE De kogel is door de kerk: de uitrit van de parkeergarage onder het nog te bouwen appartementencomplex van woon- en zorgcentrum Duinoord in Burgh-Haamstede komt aan de Kloosterweg. En de parking mag dag en nacht open blijven. 

Die wijzigingen in het bouwplan voor fase II en IV zijn dinsdag bekendgemaakt door het college van B en W. 

Door de uitrit van de garage op de Kloosterweg aan te laten sluiten in plaats van de Platboslaan, hoopt de gemeente de verkeersdruk beter te spreiden. De auto's kunnen dan de Hogezoom en de Kloosterweg oprijden. Om de verkeerssituatie aan die laatstgenoemde weg veilig te houden, moet de initiatiefnemer de uitrit en het fietspad duidelijk gaan markeren.

Een andere wijziging zijn de toegestane openingstijden van de ondergrondse parking. In eerste instantie moest de garage tussen 23.00 en 07.00 uur sluiten, omdat de auto's mogelijk voor geluidsoverlast zouden zorgen. Nu mag-ie 24 uur per dag open blijven. De garage wordt 's nachts waarschijnlijk amper gebruikt, omdat de appartementen zijn bedoeld voor senioren. Bovendien wordt de ingang van de parkeergarage voorzien van een overkapping om geluidshinder te beperken. 

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen, kunnen in beroep gaan.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
1088 stemmen