Plannen Life Style Village Morres Hulst fors afgeslankt door economische crisis

HULST De plannen voor het woonthemacentrum zijn bijgesteld na tanende belangstelling van winkelformules. Er komt 22.000 meter minder detailhandel. 

De originele plannen voor een Life Style Village (LSV), die in 2005 voor het eerst werden gepresenteerd, zijn naar de prullenmand verwezen. Ze blijken niet meer haalbaar. De nieuwe plannen gaan uit van 22.000 vierkante meter minder detailhandel. Potentiële publiekstrekkers op het gebied van vrije tijd die eerder belangstelling hadden een winkel in het LSV te openen, hebben besloten zich niet meer in Hulst te vestigen. Ook is volgens onderzoeksbureau BRO helder dat zich in Hulst geen tweede bouwmarkt en tuincentrum zal vestigen, eveneens twee formules die in de originele plannen bedacht waren. ,,We hebben nu besloten alleen datgene te doen wat we op eigen kracht kunnen opzetten, dus zonder huurders”, zegt Walter van de Griendt, directeur van Morres.

Een nieuw planconcept is nu klaar en de plannen zijn ingrijpend gewijzigd. Alle activiteiten voor het LSV worden nu geconcentreerd in één gebouw langs de N290, waarin in ieder geval Morres Wonen, Depot 7 en kantoren worden gehuisvest. De bouwhoogte van dit gebouw wordt maximaal één bouwlaag in plaats van de eerder geplande twee bouwlagen.  In de oude plannen werd uitgegaan van een verbouwing van opslag 7, een van de magazijnen van Morres, achter het hoofdgebouw aan de Industrieweg. Daar zou detailhandel komen, maar daar ziet Morres-eigenaar, De Mandemakers Groep, nu vanaf. 

Het nieuwe concept past niet binnen de regeling zoals deze is opgenomen in bestemmingsplan De Statie. Vandaar dat een nieuw bestemmingsplan is opgesteld. Dit ligt tot en met 21 december ter inzage bij de gemeente Hulst. 

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
1015 stemmen