Petitie vissers tegen aanlandplicht

VLISSINGEN Zeevissers, verenigd in de stichting Eendracht Maakt Kracht, zijn een petitie begonnen tegen de aanlandplicht.

De petitie, te vinden op de internetsite www.antidiscardban.eu, is gericht op de Europese Unie. De EU is verantwoordelijk voor de invoering van de aanlandplicht, nadat met name de Britse tv-kok Hugh Fearnley-WhittingstallBritse topkoks daarvoor had geijverd.

De aanlandplicht, het verplicht aan wal van alle gevangen, ook te kleine vis, is volgens de vissers in de praktijk onuitvoerbaar en doelloos. Het zal de visbestanden in de Noordzee niet ten goede komen, stellen zij. Te kleine vis die nu nog overboord gaat, heeft een overlevingskans. Als alles moet worden aangevoerd, overleeft er zeker niet één.

Stichting Eendracht Maakt Kracht die eerder met tientallen kotters actie voerde op de Nieuwe Waterweg in Rotterdam, wil tienduizend handtekeningen ophalen en overhandigen aan Europees commissaris Karmenu Vella, Europees parlementslid Peter van Dalen (ChristenUnie) en de andere leden  van de commissie Visserij van het Europees Parlement. De oproep luidt de aanlandplicht te vervangen door een haalbaar en werkbaar alternatief.

LET OP: verbeterde versie van de vorige!!!!

poll

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
1469 stemmen