Petitie dienstregeling NS naar Tweede Kamer

Rolf Bosboom

Vlissingen

Ruim 1300 mensen hebben de Zeeuwse petitie tegen de nieuwe dienstregeling van de NS getekend. Deze wordt dinsdag 6 december aangeboden aan de Vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer.

De nieuwe dienstregeling, die zondag 11 december ingaat, leidt ertoe dat de treinreis van Vlissingen naar Amsterdam opnieuw enkele minuten langer duurt. Bovendien verdwijnt de rechtstreekse verbinding met Schiphol, doordat de trein voortaan via Haarlem rijdt.

Adrie Boxmeer uit Middelburg vindt de veranderingen onacceptabel en is daarom een maand geleden een online petitie begonnen, onder de noemer 'Zeeland verdient een snellere treinverbinding'.

,,We gaan de petitie 6 december aanbieden aan de Vaste Kamercommissie", zegt Boxmeer. ,,Dat is een goed moment, want twee dagen later is er algemeen overleg met staatssecretaris Dijksma over openbaar vervoer."

Kort daarna gaat de nieuwe dienstregeling al in. ,,Ik heb niet de illusie dat we dat met deze petitie tegenhouden, maar als ik niets doe, gebeurt er ook niets. Ik wilde vooral weten of meer mensen erover denken zoals ik doe. Gezien de vele reacties is dat het geval."

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
1087 stemmen