Paul Kruger hoeft niet weg

VLISSINGEN De Paul Krugerstraat hoeft niet weg uit Vlissingen. Het zou Vlissingen ook te duur worden. De lange straat heeft veel te veel woon- en bedrijfsadressen die zouden moeten veranderen.

Maar witte Nederlanders stappen soms wel heel makkelijk over kritiek heen van kleine minderheden, vindt Ank Muller, fractievoorzitter van het CDA in Vlissingen. Ze  reageerde op Twitter op persoonlijke titel op een tweet van wethouder Albert Vader  (PSR) die kritiek gaf op de actie van de partij Denk. Die wil dat straatnamen die verwijzen naar koloniale personen vervangen worden.

,,Met het ontkennen van je geschiedenis begint het verlies van je eigen identiteit", stelt Vader op Twitter. Hij licht toe: ,,Ik vind dat die kleine partijen weleens een te groot podium krijgen. Je moet die straatnamen zien in het licht van die tijd." Er is vaker gediscussiëerd in de raad over de straat met de naam van de negentiende-eeuwse leider van de Boerenstaat Transvaal, in huidig Zuid-Afrika. In 2013 was het overlijden van Nelson Mandela reden voor de PvdA aanleiding om te vragen om een herdoop van de straat. Dat bleek te duur en dat is het nog, stelt Muller. ,,Maar echte democratie houdt ook rekening met gevoelens van minderheden. Die schuif je niet zo terzijde." 

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
118 stemmen