Pas over een jaar duidelijkheid over dorpswindmolen Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND – Pas eind volgend jaar zal duidelijk zijn of het plan voor een dorpswindmolen bij Sint Philipsland kans van slagen heeft. Dat stelt woordvoerder Leo de Oude van de initiatiefgroep.

Tijdens een informatieavond in februari gaf een ruime meerderheid van de aanwezige inwoners de initiatiefgroep groen licht om het plan uit te werken. Sindsdien is het ogenschijnlijk stil rond het plan. ,,We zijn druk in de weer om alle opties te bekijken’’, vertelt De Oude. ,,Wat voor soort windmolen we willen, bijvoorbeeld. We moeten ook met de gemeente en de provincie overleggen. Eind 2017 moet duidelijk zijn of er zicht is op een vergunning.’’

Het plan voor een dorpsmolen is komen overwaaien uit Friesland, waar verschillende dorpen een eigen turbine hebben. De opbrengst komt ten goede aan de leefbaarheid van de kern. In Sint Philipsland zou het gaan om een ton per jaar.

De bouw van de windmolen kost vermoedelijk ruim drie miljoen euro. De inwoners van Sint Philipsland moeten samen een half miljoen euro op tafel leggen.

Lees het volledige artikel in de PZC van vrijdag, editie Bevelanden/Tholen.

poll

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
599 stemmen