Parkeerterrein Scheldestraat gaat volledig op de schop

Het rooien van struiken is de eerste stap naar een nieuw parkeerterrein aan de rand van Zierikzee.

Wendy Wagenmakers

ZIERIKZEE De herinrichting van de parkeerplaats aan de Scheldestraat is van start gegaan. Over vier maanden zetten toeristen hun auto neer op een mooi, 'Zierikzee-waardig' terrein.

Met grote machines worden momenteel struiken weggehaald als voorbereiding op het échte werk, dat in januari begint. Dan gaat het parkeerterrein op slot, moeten jongeren hun skates voorlopig even in de kast laten staan en verplaatst de weekmarkt tijdelijk naar het Hatfieldpark. Of misschien zelfs permanent, dat is volgens de gemeente Schouwen-Duiveland nog niet helemaal duidelijk.

Het hele terrein krijgt een veel opener karakter. Heesters worden weggehaald zodat er beter zicht ontstaat op de speeltoestellen, de skatebaan en de voetbalkooi die vanuit de Mosselboomgaard wordt verplaatst naar de Scheldestraat. Om het toezicht te bevorderen, hebben bewoners van het nabijgelegen zorgcentrum Borrendamme bovendien om camera's gevraagd.

Behalve nieuwe struiken en straatstenen komen er nieuwe toiletten op het terrein aan de Scheldestraat. Zelfreinigende toiletten die bovendien vandalismebestendig zijn, net als die aan de Adriaan van der Weijdeweg in Burgh-Haamstede. Dat is het gemeentebestuur best een ton waard, boven de chemische bakken die er tot dusver staan. Toeristen mogen er voortaan gratis een plasje plegen.

Het terrein, waar ruim zes ton in wordt gestoken, zal in april klaar zijn.

Poll

Ik maak me geen zorgen om de droogte

Ik maak me geen zorgen om de droogte

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
832 stemmen