Parkeerterrein Campus Cultura aangepast

Marcel Modde

ZIERIKZEE - Parkeren voor de bibliotheek en de Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee, wordt vanaf deze week iets makkelijker. Het terrein voor de hoofdingang wordt aangepast, zodat auto’s straks kunnen rondrijden. Nu zijn bestuurders nog gedwongen achteruit te rijden en te keren, wat soms voor problemen zorgt.

Het aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid, zij het mondjesmaat. Op de kop van het terrein komen drie extra parkeervakken. Daarvan worden er twee gereserveerd voor invaliden. Onder bezoekers van de bibliotheek en ouders wordt regelmatig geklaagd over de krapte op het terrein bij de scholengemeenschap. Dat leidde tot voor kort tot auto’s in de bermen of langs de toegangsweg van de school.

De gemeente benadrukt dat langparkeerders zijn aangewezen op het Hatfieldpark of het Haringvlietplein. De parkeervakken bij de Campus Cultura zijn specifiek bedoeld voor kort parkeren. Een bord bij die vakken maakt dat duidelijk. Ook zijn paaltjes geplaatst om parkeren in de bermen lastiger te maken.

Om het rondrijden mogelijk te maken, wordt een trottoirband weggehaald en krijgt het fietsenrek een ander plekje. Bezoekers moeten van maandag tot en met donderdag rekening houden met overlast door de werkzaamheden.

inzet: De vakken voor de ingang zijn voor kort parkeren. Langparkeerders kunnen terecht aan het Hatfieldpark of het Haringvlietplein. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Ik stap over naar een andere energieleverancier

Ik stap over naar een andere energieleverancier

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
396 stemmen