Opvang en scholen in Vlissings centrum 'getekend' door Stoorworm van Wim Hofman

VLISSINGENHet nieuwe onderkomen van het Koraal, de peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang  in het Vlissingse centrum, werd donderdagmiddag officieel geopend.

Wethouder Josephine Elliott onthulde een kunstwerk van Leon Riekwell op de blinde muur tegenover het nieuwe opvanglokaal. De springende pop vrolijkt het donkere steegje naar de ingang van de opvang op. Taferelen uit het boek over de Stoorworm van Wim Hofman verfraaien de muren van de basisscholen Ichtusschool Het Vlot en Frans Naerebout. Blinde muren aan het Waaigat waren al eerder door de Goese kunstenaar Stefan Thelen beschilderd met afbeeldingen van de Stoorworm. Intussen zijn er nog schilderingen aan de Grote Markt en boven het poortje aan de Slijkstraat bijgekomen. Ook zijn er vier tekeningen op trespa-platen op de schoolmuren aan de Grote Markt gehangen.

,,We kunnen naar aanleiding van Wim Hofmans 75ste verjaardag een standbeeld oprichten. Maar met het laten zien van zijn werk in de openbare ruimte eren we de Vlissingse kunstenaar mooier", oreerde projectleider Kinderkunstwerk John Louws, die van diverse fondsen ondersteuning had gekregen voor het eerbetoon aan de Stoorworm. Aan de glunderende blik van de aanwezige Hofman te zien, had Louws daar groot gelijk in.

Bestuurders en personeel van beide scholen en Kinderopvang Walcheren zijn  heel blij met de nieuwe peuterspeelzaal annex opvang, die vanuit Het Vlot en de Frans Naerebout is te bereiken. De scholen en de opvang moeten in een jaar kunnen uitgroeien tot een volwaardig kindcentrum

poll

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
580 stemmen