Volledig scherm
Tijs van Bragt. © Ronald den Dekker

Open Dichthuis in kerk Sint Anna ter Muiden

SINT ANNA TER MUIDEN - In de kerk van Sint Anna ter Muiden worden gedichten niet alleen voorgedragen maar ook beleefd op zondag 6 november. Zeven dichters halen alles uit de kast voor het Open Dichthuis rond het thema Wat een Verbeelding. "Het is een performance", zegt dichter Frederik Lucien de Laere.

De Laere, dichter uit Brugge, maakt samen met Ann Slabbinck en Albrecht Doemlicht deel uit van dichtersgenootschap Het Venijnig Gebroed. De Vlaamse dichters staan op festivals, beurzen en hebben al vaker in het kerkje van Sint Anna gedicht. "We voelen ons aangetrokken tot deze plek. Er hangt een bepaalde sfeer", zegt De Laere. Het Venijnig Gebroed heeft speciaal voor het Open Dichthuis teksten geschreven binnen het thema. "En we krijgen de vrijheid om te doen wat we willen." Zo worden er beelden op het plafond geprojecteerd en op de zijmuren. "We willen een Sixtijnse Kapel-effect creëren maar het publiek ook prikkelen met suggestieve beelden."

Tijdens de dichtmiddag, die om 15.00 uur begint, rouleren de dichters. Naast Het Venijnig Gebroed dichten ook Emma Burns, Ineke van Geest, Tijs van Bragt en Daan Anthuenis in het kerkje. Het Vlaamse Isbin trio zorgt daarnaast voor stemmige muziek, met luit, contrabas en percussie. Jan Peter Kakebeeke geeft artistieke leiding aan het poëzieproject, dat in samenwerking met beheergroep The Tower wordt gehouden. Entree bedraagt 10 euro.

Meer informatie via www.kunstkringsintanna.nl.

Volledig scherm
Ineke van der Geest. © Peter Nicolai

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
1013 stemmen