Volledig scherm
Lesley Kerkhove. © Diliff/Wikipedia

Onverwacht succes voor Kerkhove in het dubbelspel

ROTTERDAM - Het was voor Lesley Kerkhove in het enkelspel een teleurstellend jaar, maar in het dubbelspel boerde de Zierikzeese goed. Ze staat nu 117de op de wereldranglijst, de top 100 lonkt.

,,Ik heb altijd graag gedubbeld", vertelt ze. ,,Het helpt me namelijk in een toernooi te komen. Meestal speel je namelijk eerst een dubbelpartij. Dan kun je alvast wennen aan de baan en de omstandigheden. In het enkelspel heb je daar profijt van."

Niet eerder was ze zo succesvol als in 2016. ,,Het is een beetje onverwacht zo gegroeid", zegt ze. ,,Ik ben nooit heel erg bezig geweest met het verzamelen van punten voor de ranking, maar nu begint het wel interessant te worden."

Dat heeft met de financiële kant van haar sportieve leven te maken. Kerkhove, die afgelopen zomer de finale haalde van een WTA-toernooi in Zweden en daardoor een grote sprong maakte, kan nu eerder de gok nemen om af te reizen naar de wat grotere evenementen. ,,Het loont eerder", zegt ze. ,,Neem Dubai, waar ik volgende week heen ga. Of ik via de kwalificaties het hoofdtoernooi van het enkelspel haal, weet ik nog niet. Maar ik weet al wel dat ik er kan gaan dubbelen. In het dubbelspel kom ik met zo'n goede ranking automatisch in het hoofdschema."

Dat geldt nog niet voor een Grand Slamtoernooi. Daarvoor moet ze minimaal rond de 70ste plek staan. ,,Maar dat wordt lastig, hoor. Daarvoor moet je eigenlijk een vaste partner hebben. Ik heb dat niet. Ik ben ook echt bezig met een single-carrière."

Lees een uitgebreid interview in de PZC van zaterdag: 'Het had beter gemoeten en gekund'.

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
555 stemmen