Volledig scherm
Smoothie met blauwe bessen © Little Spoon

Ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing

Begin de dag met een ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe cacao en honing. Het vult goed en is super lekker. Het idee deed ik op in één mijn favoriete tentjes. Er bleek een geheim ingrediënt in te zitten, wat ik zelf nooit zou kiezen. Heerlijk was het wel, dus ook in mijn variant vind je het terug. Benieuwd? Lees snel verder.

Zin in een smoothie
Een paar weken geleden logeerde ik in een super tof vintage VW busje op Campingpark Ons Buitenin Oostkapelle. Ik vertel daar heel snel meer over. Omdat Domburg naast de deur is en ik gewoon aan het werk was die dagen, besloot ik de Domburgsche Bier en Melksalon die dag te benoemen tot mijn werkplek.

Ik had zin in een smoothie. Die variant van de dag was met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing. Ik bestelde hem om uit te proberen. Het klonk heerlijk. Ik was even bang dat er ook banaan in zou zitten. Dat is zo vaak. Voor mijn idee wordt banaan vaak als makkelijke opvulling gebruikt. De smoothie kwam op tafel en vanaf slok één was ik fan. Ik dronk het glas in een teug leeg. Op! Wauw, dit was zo lekker. ‘Dat moet ik namaken,’ dacht ik.

'Geheim' ingrediënt
Ik vroeg eigenaresse Mirjam wat er precies in zat. Geen banaan, maar wel yoghurt. Uhm ja, had ik kunnen proeven. Als je me al langer volgt weet je van mijn geschiedenis en haat liefde verhouding met yoghurt. Jarenlang moest ik er niets van hebben. De laatste tijd gaat dat veel beter maar toch zit ik nog een soort van in de ontkenningsfase. Ik weet zeker dat ik de smoothie niet had besteld als ik wist van het geheime ingrediënt yoghurt. Stom hè?

Dat namaken thuis volgde volgens origineel recept, dus inclusief yoghurt. En ook nu was het weer een groot succes. Ik gebruik zelf dikke Griekse yoghurt. Dat vult behoorlijk dus ik doop de smoothie om tot ontbijtsmoothie. Om je ontbijt nog iets completer te maken top je af met wat krokante granola.

Recept smoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing Dit zit erin: 250 gram bevroren blauwe bessen 4 tot 6 eetlepels Griekse yoghurt 1 grote eetlepel cacao nibbs 1 eetlepel honing Muntblaadjes ter garnering Dit heb je nodig: Blender Zo maak je het: Doe alle ingrediënten, behalve de muntblaadjes, in de blender en mix tot een egaal geheel. Schenk in de glazen en garneer met muntblaadjes TIP! Voeg eventueel een klein scheutje water of wat extra yoghurt toe als de ontbijtsmoothie met blauwe bessen te dik is.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al? Facebook, Instagram, Twitter

poll

Bij storm is Zeeland op z'n mooist

Bij storm is Zeeland op z'n mooist

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
173 stemmen