Volledig scherm
Ontbijtkoek met peer en pumpkin spice © Littlespoon.nl

Ontbijtkoek met peer en pumpkin spice

Geloof me, dit wil je. Deze ontbijtkoek met peer en pumpkin spice, is wat mij betreft het ideale ontbijt voor doordeweekse dagen. Zodra je een hap neemt snap je waarom.

Dit smaakt kruidig, een beetje zoet en op het randje van klef. Als ik mezelf zou voorhouden dat dit een moddervet baksel, zou ik mezelf geloven. Niets is minder waar. Hoe gek ik ook ben op suiker en roomboter, voor alledaags gebruik is zo’n ontbijtkoek a la dit recept net wat meer geschikt. Suikervrij? Check. Enkel een paar dadels die de boel zoeten. Oh en natuurlijk de peer. Vetvrij? Check again. Als je de boter die ik erop smeer niet mee telt natuurlijk. Zacht, smeuig en verre van droog? Ook dit kun je afvinken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dit klinkt mij heel goed in de oren.

Knapperig

De basis voor dit recept is trouwens de gezonde ontbijtkoek die ik al eens eerder met jullie deelde. Dat was in eerste instantie trouwens niet zo. Ik rommelde wat en het resultaat was een te kleffe hap, die ondanks lang in de oven, maar niet wilde garen. Wat er mis ging, wist ik niet. De smaak was wel super lekker. Ik besloot nog een poging te doen, maar dan niet uit de losse pols. Dat werk gewoon beter. Dat wist ik eigenlijk als wel van te voren, maar goed. Dit is het resultaat en daar ben ik meer dan tevreden mee. De pecannoten mogen niet ontbreken, want dat zorgt voor iets knapperigs. Verder gebruik ik pumpkin spice van Green Gypsy. Heb je dat nou niet? Koekkruiden is ook prima. De peer vervang je dan ook weer net zo makkelijk door appel. Doe wat jij lekker vindt, maar om mislukking te voorkomen, houd wel de hoeveelheden van melk, bloem en ei aan, uit het recept. Of ben ik de enige waarbij baksel de mist in gaan, zodra ik daar wat in aan pas?

ONTBIJTKOEK MET PEER EN PUMPKIN SPICE
VOOR 1 CAKE Dit zit erin: 250 gram roggemeel 2 peren, in kleine blokjes 4 dadels 2 eieren 2 tot 4 eetlepels pumpkin spice of anders koekkruiden 2 theelepels bakpoeder 50 gram pecannoten + wat extra voor garnering, grof gehakt Snuf zout 200 milliliter melk Dit heb je nodig: Bakpapier Cakeblik Beslagkom blender Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een kom het roggemeel, de pumpkin spices, zout en het bakpoeder. Mix vervolgens in de blender de dadels met de melk en de eitjes tot een glad beslag. Voeg dit bij het meel en mix goed. Schep nu de stukjes peer en pecannoten erdoor. Bekleed een cakeblik met een vel bakpapier en schep het beslag erin. Verdeel de pecannoten erover. Bak de ontbijtkoek met peer in 45 minuten gaar. TIP! Lekker met roomboter. Lees meer op: www.littlespoon.nl

poll

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
859 stemmen