Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Marcelle Davidse

OM gelooft niets van verhaal Middelburger over 'geleende' auto

MIDDELBURG - De 33-jarige Middelburger R. G. deed donderdag tegenover de Middelburgse rechters zijn uiterste best om geloofwaardig over te komen. Oké, hij had drugs bij zich gehad en had meegereden in auto's die gestolen bleken te zijn. Maar met een inbraak en andere gestolen auto's die vlak bij hem in de buurt waren gevonden, had hij niets te maken. Hoe hij het ook wendde of keerde, bij officier van justitie Rob Rammeloo vond hij geen gehoor. Die eiste de ISD-maatregel tegen hem, waardoor veelpleger G. in ieder geval twee jaar uit het maatschappelijke verkeer zou moeten verdwijnen.

G. werd midden april vorig jaar op de A58 bij Kapelle door de politie aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. ''Geleend van een vriend'', beweerde G. Wel erkende hij dat-ie gezien de achtergrond van de vriend - die al eerder had getoond het verschil tussen het mijn en dijn niet te weten - beter even had kunnen vragen of de auto niet was gestolen. Een tweede gestolen auto, waarvan de sleutel in de 'geleende auto' lag, werd in de buurt van G.'s woning aangetroffen. Eind juni werden uit een garage in Roosendaal twee auto's gestolen en ook daar zei G. niets mee te maken te hebben gehad. Wel had hij in de auto's gezeten, maar meer ook niet. Half december werden er bij een verhuurbedrijf in Goes twee bestelbusjes gestolen. Eén van de buisjes was voorzien van een track-and-trace-systeem, waardoor het busje gevolgd kon worden. Het busje werd in Heinkenszand aangetroffen en met behulp van een speurhond konden G. en zijn maat worden aangehouden. Ook deze keer beweerde G. er geen idee van te hebben gehad dat het om diefstallen ging. Hij wilde de vriend naar zijn auto in Heinkenszand brengen en dat was het.

G. heeft een strafblad van 27 pagina's en zit inmiddels bijna acht maanden in voorarrest. Het voorarrest wordt overigens niet verrekend met een eventuele op te leggen ISD-maatregel.

Uitspraak 15 september.

poll

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
865 stemmen