Nog meer nieuwe woningen in het centrum van Renesse

Wendy Wagenmakers

RENESSE Op het oude terrein van bouwbedrijf Braber, aan de kerkring van Renesse, komen twee nieuwe woningen te staan. Het wordt een 2-onder-1-kapper, voor starters met een zakcentje.

Nadat Braber de dorpskern achter zich heeft gelaten, heeft de voormalige eigenaar het bedrijfspand omgevormd tot bed & breakfast. Maar de naastgelegen woning staat nog altijd leeg. ,,Opknappen was te duur", heeft de nieuwe directeur, Arjan van Pelt, berekend. ,,Daarom gaan we het pand slopen en iets nieuws neerzetten."

Een 2-onder-1-kapper wordt het, in de stijl van het oude dorp. "We weten, ook uit marktonderzoek met een plaatselijke makelaar, dat in Renesse behoefte bestaat aan nieuwe woningen", vertelt Van Pelt. ,,Met name starterswoningen. Dit worden grote starterswoningen, met een diepe tuin. Geen goedkope starterswoningen, dus, maar evengoed gewild."

Bouwbedrijf Braber heeft de woningen getekend, gaat ze verkopen en uiteindelijk ook bouwen. ,,We starten de verkoop in januari. Als ze dan in drie maanden verkocht zijn, wat we verwachten, kunnen we in de tweede helft van volgend jaar beginnen met bouwen."

De twee woningen zijn niet de enige die aan het huizenbestand van Renesse worden toegevoegd. Op de plek van accountantskantoor WEA, aan de Zeeanemoonweg, komen over twee jaar veertien nieuwe appartementen, zo werd vorige week bekend. ,,Renesse gaat hard vooruit", merkt Van Pelt. ,,Wij zijn er veel aan het bouwen en verbouwen. Van het toiletgebouwtje tot complete restaurants en woningen. We hopen ook de opdracht voor de appartementen binnen te slepen."

poll

Hoek krijgt terecht nog een kans

Hoek krijgt terecht nog een kans

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
128 stemmen